Lite mer personligt

Image

Lite mer personligt

Brödtext

I vår kultur har vi alltid haft svårt att se döden som en del av livet. Även om döden är ständigt närvarande är den på något sätt ändå alltid frånvarande. Men det finns många tecken som tyder på att döden håller på att avdramatiseras. Vi vågar oftare nämna det tidigare onämnbara, vi börjar allt tidigare i livet att planera för döden, vi får allt mer bestämd uppfattning om hur begravningen ska gå till, vilken musik som ska spelas, vilka dekorationer som ska göras osv.

Det här är trender och tendenser som vi som dagligen möter. Därför kommer vi att fortlöpande ta fram produkter och tjänster som underlättar för alla som vågar och vill sätta en mer personlig prägel på en begravning. Du hittar en del av det vi har att erbjuda på denna sida.

Urnor

"TELLUS® urnan föddes i samma stund som jag tog avsked av min älskade pappa, min vision & förhoppning med detta unika koncept är att skapa ett universellt & personligt urnsättningskoncept. Jag vill förse dagens medvetna människa med valmöjlighet till ett genomtänkt individanpassat, vackert & ekologiskt avsked & därmed underlätta för de anhöriga i en av de svåraste stunderna i livet – bortgången av en älskad närstående. " Susanne Appel

PDF - Tellus urnan >>>

Gravstenar

Vilosten erbjuder ett personligare alternativ till dagens traditionella gravstenar. I stället för att såga gravstenar ur stenblock tillverkas Vilostens gravstenar av kompositsten, ett material som formges med värme. Det skapar unika gravstenar i former som inte var möjliga tidigare. Vilostenen finns i flera färger från de naturnära gråmelerade till glittrande och färglada stenar. Vid montering används marknadens säkraset fästen så du slipper oroa dig att gravstenen faller och skadas. Kompositstenen är porfri, vilket minskar risken för algpåväxt. Detta är ett hållbart och stabilt material som varken bryts ned över tid eller påverkar miljön.

PDF - Vilosten >>>

Gravsten i glas är ett vackert, hållbart och miljövänligt alternativ. Motivet är ljusbeständigt och ligger väl skyddat i glaset. Fördelen med en glasgravsten är att den är underhållsfri och lätt att hålla ren med lite vatten och en trasa. Med en vikt på cirka 35 kg och med måtten 50 x 70 cm, är gravstenen både enkel att frakta och montera. Fundamentet är särskilt utvecklat för att ge gravstenen största möjliga stabilitet.

Sortimentet kommer vartefter att utökas med både nya motiv och modeller. Det är med största omsorg som vi har utvecklat glasgravstenen, den ska på ett naturligt sätt passa in i sin omgivning på kyrkogården. Det skira glaset möter på båda sidor den vackra bilden och blommorna på glaset skänker färg och ljus i den mörka årstiden, blommor som blommar året om. Efter önskemål skapar vi tillsammans ett unikt och speciellt minnesmärke.

PDF - Glasgravsten >>>